Modelul de invelitoare Click produs de Stahldach, defineste prin forma sa orice acoperis ca fiind unul modern, elegant, durabil si care se combină perfect cu o mare varietate de stiluri arhitecturale. Conturul laconic îl face popular chiar și printre cei mai mari adepți ai clasicilor.

Cea mai importantă caracteristică a sa este ușurința instalării. Foile sunt fixate cu șuruburi autofiletante prin orificiile situate paralel cu partea articulată a învelitorii. Acest lucru nu necesită utilizarea de echipamente suplimentare. prinderea este ascunsa si fara a fi necesara perforarea cu suruburi la vedere.Acest model este utilizat în mod activ la clădirile noi și în reconstrucția clădirilor vechi.

Acoperișul Click-faltz se potrivește perfect cu designul oricarui proiect, oferind un aspect frumos bine întreținut oricărei constructii. Varietatea soluțiilor de culoare si tipuri de otel permite utilizarea învelitorilor de tip Click-faltz într-o mare varietate de proiecte de design.

Calitatea acoperișului, fiabilitatea și impermeabilitatea acestuia depind de tipul imbinarii foilor din tabla de otel, de obicei folosim click-falz pentru penti cu grad de inclinatie chiar si sub 10 grade. Acest design previne pătrunderea umezelii în imbinare sau separarea treptată a foilor, in același timp pliul poate fi ușor închis manual. În acest caz, cele două panouri sunt conectate fără a utiliza instrumente speciale, ca urmare, instalarea unui acoperiș de tip Click=faltz este mult mai rapidă.

Riscul pătrunderii apei sau al ruperii tablelor de oțel este minim, deoarece marginea acestei cusături conține o pliere dublă. Compania Stahldach foloseste otel produs in Austria cu proprietati speciale pentru acest model de invelitoare, lungimea foilor poate ajunge pana la 14 metri dintr-o singura bucata.